Jeste li koristili neki od naših proizvoda?


 
 

Tajna uspjeha pomlađivanja

 

Svjetsko ime estetske medicine, španjolski kirurg dr. Javier Beut je, ekskluzivno za Estetiku, prokomentirao osnove uspješne aplikacije filera, tajnu mladolikog izgleda, dobro poznavanje anatomije kao polazišne točke svakog tretmana te današnje trendove ljepote.

Tajna uspjeha pomlađivanja

Svjetsko ime estetske medicine, španjolski kirurg dr. Javier Beut je, ekskluzivno za Estetiku, prokomentirao osnove uspješne aplikacije filera, tajnu mladolikog izgleda, dobro poznavanje anatomije kao polazišne točke svakog tretmana te današnje trendove ljepote.

 

Kojih se načela prvenstveno držite pri analizi nečijeg lica?

Svako lice gledam kroz proporcionalnost njegovih dijelova te određeni, osobni, umjetnički dojam.

 

S kojim se najvećim pogreškama susrećete na licima osoba koje su se podvrgle estetskim zahvatima?

Mnoge žene žrtvovale su svoj prirodan izgled, pa nemaju niti jedne bore. No, nažalost, njihova lica izgledaju poput balona.Takav izgled rezultat je pogreške operatera.

 

U čemu je onda najveći propust operatera?

U tome što je radio tretman lica bez anatomskog pristupa, bez poštivanja proporcija njegovih dijelova i bez osjećaja za prirodnu ljepotu.

 

Zašto estetski zahvati na mnogim slavnim osobama djeluju neuspješno, čak nakaradno?

To je dobro pitanje, ali i dalje je djelomično prava misterija zašto poznate glumice koje si mogu priuštiti najboljeg estetskog kirurga, odaberu onog koji od njih napravi karikature. Poznato je da mnogi američki kirurzi smatraju da su najbolji na svijetu, a i poznato je da su amerikanci skloni pretjerivanju odnosno izgledu na kojem se zahvat vidi. To je djelomično objašnjenje zašto mnoge lijepe američke glumice, nakon zahvata koji su samo trebali osvježiti njihovo lice, izgledaju groteskno.

 

Koji su temelji uspješne aplikaciju filera?

Dobro poznavanje anatomije, jer to je osnova svakog tretmana. Zatim je važno odabrati najbolju tehniku, u skladu s ciljem koji želimo postići, te, dakako, regijom lica koju korigiramo. I na kraju, ali ne manje važno - proizvod koji koristimo! U svom radu najviše koristim Restylane filere jer s njima postižem sjajne rezultate. Također, taj je brend najstariji na tržištu filera, pa iza sebe ima i najviše studija.

 

Otkrijte nam neku banalnu tajnu mladolikog i svježijeg izgleda?

Malo puniji ljudi uvijek izgledaju zdravije, a njihovo lice mlađe zbog volumena kojeg im daje masni sloj.

 

Kojim se estetskim zahvatima na licu najčešće pristupa u nastojanju da se lice pomladi?

Gotovo 80% punjenja filerima odnosi se na nazolabijalne bore koje se najčešće pune direktno. No, to je, u mnogim slučajevima, pogrešan pristup. Pliće nazolabijalne bore često se mogu dobiti zahvatima na drugim regijama lica. Upravo je stoga bitna detaljna analiza i poznavanje anatomije lice te predviđanje izgleda određene regije nakon zahvata.

 

Kada korigirate usne, od čega prvo polazite?

Od faktora zubi odnosno zubnog niza za što postoji niz parametara. Znači zubi su ti koji prvenstveno određuju kako bi trebalo korigirati usne da cijeli spoj bude najbolji.

 

Najvažnije je, nakon zahvata, izgledati PRIRODNO! Počevši od predavanja o licu dr. Beut je naglasio važnost detaljnog pristupa njegovoj analizi te lice podijelio u nekoliko zona. Tajna uspjeha je u tome da se popuni ono što nedostaje, no iznimno je bitna precizna aplikacija prema regijama lica, kao i tehnika kojom se ona izvodi. Dodaje li se licu volumen, fileri se apliciraju plitko, no ukoliko se želi dobiti reljef, aplikacija ide u dublje slojeve. Posebno izdvojivši usne koje je također podijelio po regijama, dr. Beut je istaknuo kako je najveća greška pristupiti punjenju usana kao punjenju jedne regije, jer se samo gornja usna dijeli u 3 dijela. Uz to, osnovni princip kod korekcije usana je - prirodnost.